top of page
  • Foto van schrijveranouschkahendriks

Fotoshoot cd-hoes

Bijgewerkt op: 2 okt. 2020

Onlangs werd ik gevraagd of ik de cd-hoes wilde fotograferen voor het aankomende album van Thorwald Jörgensen en Kamilla Bystrova met originele kamermuziek voor theremin en piano. Een super gave opdracht die ik natuurlijk graag wilde doen.

Een aantal jaren geleden heb ik al eens de fotografie van een cd-hoes mogen verzorgen voor Thorwald én heb ik hem geportretteerd. Deze foto gebruikt hij over de hele wereld, onder andere op de affiches voor zijn optredens.

Afgelopen maandag was het zover en mocht ik in het prachtige, statige huis van Kamilla in Den Haag de fotoshoot doen. Bepakt en bezakt met mijn fotoapparatuur, lampen, achtergronden en mijn laptop was ik een uur voor de werkelijke shoot aanwezig om alles op te bouwen en gereed te zetten in de muziekkamer met twee pianovleugels.

Thorwald had al een idee in zijn hoofd qua stijl en compositie voor zowel de voorkant als de achterkant van de cd-hoes en ook Kamilla had nog enkele goede ideeën. Omdat ik "tethered" fotografeerde was het resultaat direct zichtbaar op mijn laptop. Na een tijdje puzzelen en proberen hadden we de juiste positie van de camera gevonden en daarna heb ik de studiolampen opgesteld en zijn de uiteindelijke foto's geschoten.

Al met al een hele fijne productieve middag! Ben je benieuwd naar het resultaat hou dan de blogposts in de gaten...45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page