top of page
  • Foto van schrijveranouschkahendriks

damherten en vossen

15 juni j.l. ben ik samen met een vriendin een middag/avond naar de Amsterdamse Waterleidingduinen geweest met het ultieme doel om vossen te spotten én fotograferen.

We hadden ons ingeschreven voor een workshop natuurfotografie om zo achter de plekken te komen waar de vossen zich mogelijk op zouden houden. Het was een leuke middag waarbij we veel damherten tegenkwamen die zich van een afstandje gewillig lieten fotograferen maar helaas lieten de vossen zich niet zien.

Aan het einde van de middag gingen de andere cursisten naar huis maar besloten wij tweetjes toch nog even naar de vossenburchten te gaan die we onderweg tegen waren gekomen. En onze actie werd beloond! Na een uurtje verschenen er twee vosjes, ze waren niet eens zo heel schuw, ze scharrelden een beetje bij ons in de buurt, stoeiden wat en ze gingen zelfs even liggen in de struikjes.

Heel wat gave fotomomentjes later, besloten we terug te lopen naar onze auto omdat het drukker werd met fotografen en de vossen zich uiteindelijk niet meer lieten zien.

Ineens zagen we in de struiken wat bewegen, een andere fotografe én een vos. Dichterbij gekomen bleek het een vos met een dood jong damhertje. Je snapt dat dit de kers op de taart was. Uiteindelijk reden we moe, hongerig ( namelijk avondeten overgeslagen) maar zéér voldaan met spectaculaire foto's richting huis!


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page